Corn whiskey

Corn whiskey (of maïs whisky in het Nederlands) is een specifiek type Amerikaanse whiskey dat voor het overgrote deel uit maïs bestaat. Het unieke proces en de bijbehorende smaken maken het tot een interessante optie voor de liefhebbers van gedistilleerde dranken.

Wat is corn whiskey?

Corn whiskey is een soort Amerikaanse whiskey met een hoog percentage maïs in de samenstelling: bij wet moet mais whiskey uit minstens 80% maïs bestaan. Hoewel corn whiskey gerijpt moet worden in eikenhouten vaten, hoeven deze vaten niet nieuw te zijn, zoals bijvoorbeeld bij bourbon wel verplicht is.

Hoewel het ook qua smaak verschilt van andere whiskey-soorten, is corn whiskey over het algemeen milder en zoeter, dankzij het hoge gehalte aan maïs.

Waar wordt maïs whiskey gemaakt?

Maïs whiskey kan in de hele Verenigde Staten worden geproduceerd. Net als bij andere soorten Amerikaanse whiskey is er geen specifieke regio of staat die zich bezighoudt met het exclusief produceren van corn whiskey.

Bekende merken corn whiskey

Hoewel het niet de bekendste whiskey soort is, zijn er toch een aantal merken die bekend zijn om hun corn whiskey-productie:

  • Mellow Corn: Zoals de naam al doet vermoeden, is Mellow Corn een corn whiskey-merk dat bekend staat om zijn zachte en zoete smaak. Afkomstig van de producent van de Elijah Craig en Evan Williams whiskeys, heeft Mellow Corn een melasse-zoetheid met een aangename korrelsmaak.
  • Platte Valley Corn Whiskey: Deze corn whiskey is een favoriet onder liefhebbers. Het heeft een rijke, volle smaak met een zoete afdronk. En ook niet onbelangrijk: de verpakking, een kenmerkende aardewerk kruik, oogst veel lof.

Corn whiskey is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een milde, zoete whiskey of die graag nieuwe soorten proeven. Met zijn unieke maïs-smaak en -aroma, is het een leuke nieuwe ervaring voor wie de wereld van de Amerikaanse whiskey verder wil verkennen.